Видео поредица разкрива любопитни факти от света на дивите животни в Източните Родопи

12 October 2018

Всеки петък от пет часа любопитните и любителите на дивата природа ще могат да надникнат в тайнствения свят на дивите животни в Източните Родопи.

Всеки петъчен следобед от пет часа любопитните и любителите на дивата природа ще могат да надникнат в тайнствения свят на дивите животни в Източните Родопи. В продължение на пет поредни седмици екипът на По-диви Родопи ще публикува нов епизод от документална поредица. Всеки клип ще е придружен с по пет любопитни факта и завладяващи кадри от дивия свят на едно от последните девствени кътчета в Европа. Видеата ще бъдат качвани на Facebook страницата и You Tube канала на По-диви Родопи до средата на ноември.

Поредицата започва с актуално видео и информация от размножителния период или т.нар„сватбуването“ на елените лопатари на територията на Студен Кладенец, Източните Родопи. Октомври е може би най-вълнуващото време за наблюдение и снимки на лопатари и зрителите на филма ще могат да разберат защо.  Всяко филмче е съвсем кратко, от една до три минути и ще съдържа любопитни факти за едни от най-емблематичните за Източните Родопи животински видове, които са малко известни на широката публика. Кадрите са зашеметяващи и обещават един истински допир, макар и екранен, до интимни моменти на птиците и животните включени във видеото.

Видеата се изработени в рамките на проект “Опазване на черните и белоглавите лешояди в Родопите”, който цели да възстанови популациите на черния и на белоглавия лешояди и да помогне за по-нататъшното им увеличаване на територията на Родопите в Гърция и България.

 

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.